Tijdcapsule

Plaatsing van Tijdcapsule als afsluiting “Vijlen 1000 jaar”

Het hele afgelopen schooljaar hebben de kinderen van de basisschool “Op de Top” in Vijlen hun best gedaan om een tijdcapsule te vullen. Dit in het kader van de viering Vijlen 1000 jaar. In een tijdcapsule worden hele gewone, of hele bijzondere voorwerpen geplaatst en deze word dan opgeborgen om op een afgesproken moment in de toekomst geopend te worden, in dit geval op 6 december 2116.

De kinderen van de basisschool hebben gezocht naar iets wat ze naar de toekomst willen doorgeven vanuit het heden, naar de kinderen over 100 jaar. Dat varieert van wat ze willen worden later, tot krantenartikelen, recepten van nu en de schatten van groep 7/8. Er komen dus zeer diverse dingen in de tijdcapsule, een doorsnede van de verschillende leeftijden en interessegebieden. Stiekem hopen we dat er, zeker met de stijgende levensverwachting, mogelijk vanuit groep 1 of 2 enkele kinderen erbij zullen zijn als de capsule over 100 jaar wordt opengemaakt.

Op 6 december wordt het Millenniumjaar Vijlen 1000 jaar afgesloten. De tijdcapsule wordt tijdens een Heilige mis gezegend door onze pastoor en dan in de markante kerktoren van Vijlen geplaatst. Ook wordt op die dag een Millenniumlinde geplant in de Koel als een blijvende herinnering aan de 1000- jarig bestaan van het dorp. Dit ook in het kader van het 1000 bomenplan, een project gericht op vergroening van het dorp.

Aanvang van de mis is om 13.00 uur. Van te voren lopen de kinderen van de basisschool “ Op de top” met de Tijdcapsule naar de kerk. Van alle klassen vertellen enkele kinderen dan wat ze in de Tijdcapsule hebben geplaatst en waarom. Na de mis (14.00 uur) wordt gezamenlijk de Millenniumlinde geplant in de Koel, onder het genot van warme chocomel en wat lekkers.

Natuurlijk is iedereen is welkom om deze afsluiting bij de wonen!!!