Eerste Vijlense Bergrun

1000jaarVijlen DMFF

Persbericht

Eerste Vijlense Bergrun op 12 maart 2016
Uniek loopevenement met langste klim van Nederland

In het Bergdorpje Vijlen wordt zaterdag 12 maart 2016 de eerste Limburgse Bergrun gehouden. Het is een uniek evenement, dat in een estafettevorm wordt gelopen. Bovendien is de langste klim van Nederland in het parcours opgenomen. De Bergrun is onderdeel van de activiteiten in het kader van het 1000-jarig bestaan van het Limburgse Vijlen. Daarnaast is de wedstrijd een side event van het zesde Dutch Mountain Film Festival, het DMFF#6, dat van 6 t/m 13 maart 2016 wordt georganiseerd in Heerlen en Kerkrade.

Bearsports uit Maastricht is verantwoordelijk voor het verloop van deze estafetteloop. Het parcours van de Limburgse Bergloop is uitgezet door de Vijlense atleet Bert Vanwersch die zelf ook deelneemt aan de wedstrijd.

Per team kunnen drie personen meelopen. Het parcours is zeven kilometer lang en de wissel is ter hoogte van panorama restaurant Buitenlust. Uiteraard is er een prijs voor het team dat de estafette als snelste afsluit. Maar er is ook prijs voor het team dat op de meest originele manier deelneemt aan deze wedstrijd. Het thema voor dit onderdeel is 1000 Jaar Vijlen. Inschrijven voor de eerste Limburgse Bergloop kan via onderstaande link.
Klik hier voor inschrijven voor de Bergrun!